Celltech driver et nytt kamp- og logistikksystem for kjøretøy med en drone

Strømløsning For Kjøretøy Med En Drone

Celltech AS, en ledende leverandør av batteri- og strømløsninger, kunngjør stolt sitt bidrag til et banebrytende sikkerhets- og militærsegmentprosjekt som integrerer avansert kjøretøy- og droneteknologi. Dette samarbeidet med Storm Defence og Teledyne FLIR har resultert i utviklingen av et batteri/strømsystem for Modular Vehicle Combat and Logistics System (MVCLS) og Teledyne FLIR SkyRanger R70-drone. Denne løsningen markerer et betydelig fremskritt innen taktiske operasjoner for forsvar, politi, redningstjenester og spesialstyrker.

Banebrytende integrasjon: MilCap og MVCLS med SkyRanger R70

Det nye produktet har MilCap og MVCLS integrert med Teledyne FLIR SkyRanger R70-dronen. Denne kombinasjonen gir fleksibilitet, rask plassering i felt og forbedret ytelse på tvers av ulike operative scenarier. Systemet er designet for å forenkle droneoperasjoner og tilbyr integrasjon med sivile pickuper, noe som gjør det til en allsidig og kostnadseffektiv løsning.

Observasjonsplattformen kan stå der den behøves og har mulighet for fjernbetjening. Med en kablet løsning vil systemet operere i full radiostillhet.

Viktige fordeler

Rask distribusjon:
DockLock hurtigfestesystem gjør at systemet kan festes eller løsnes på få minutter.

Allsidighet:
Kompatibel med ulike kjøretøy og kan tilpasses ulike oppdragskrav.

Holdbarhet:
Bygget for å tåle tøffe miljøer og tung bruk.

Bærekraft:
Inkorporerer miljøvennlige materialer og design.

Ideelle bruksområder

  • Forsvar
  • Politi og politi
  • Redningstjeneste
  • Spesialstyrker
  • Dronerelaterte operasjoner

Celltechs rolle i prosjektet

Celltech AS spilte en avgjørende rolle i dette prosjektet ved å levere et komplett strømsystem for løsningen. Systemet inkluderer en kombinert lader og inverter, litiumbatteri, berøringspanel og digitalt styrte utganger. Dette oppsettet sikrer uavbrutt strømforsyning og kontroll, og forbedrer driftseffektiviteten og fleksibiliteten til det integrerte systemet.

Tekniske spesifikasjoner

Strømkilder:
Kan lades fra kjøretøyets 12V eller 24V DC strømsforsyning eller en ekstern AC 230V-kilde.

Overvåking og kontroll:
Berøringspanelgrensesnitt for systemet og DC-utgangskontroll.

Batterilevetid:
Litiumbatteri gir omtrent 4 timers kontinuerlig flytid, som kan utvides med ekstra batterier.

Innsikt i prosjektet

Samarbeidet har resultert i et avansert automatisk utsetting- og innhentingssystem for droner integrert med Storm Defense-kjøretøy og deres MilCap-løsning. Denne integrasjonen sikrer effektive og sikre droneoperasjoner selv i utfordrende miljøer. MilCap-løsningen, med strømløsningen fra Celltech, kobles til en 100 meter lang kabel, som muliggjør autonome eller brukerstyrte operasjoner. Dette muliggjør lengre driftstider og sikker tilbaktrekking når det er påkrevet.

“For oss i Celltech har dette prosjektet vært veldig interessant og givende å jobbe med. Når vi får se systemet i bruk og vi hører tilbakemeldingene fra kundene, ser vi at vi har truffet riktig med hva vi har levert. Vi ser frem til et godt samarbeid med å utvikle dette videre sammen med Storm Defence og Teledyne Flir”, sier Halvor Moe Bjørnstad, administrerende direktør i Celltech AS.

Om Teledyne FLIR SkyRanger R70 Drone

SkyRanger R70 er designet for krevende UAS-operasjoner, og setter nye standarder innen ytelse og pålitelighet. Den har en robust ramme i karbonfiber og magnesium, åpen arkitektur for utvidede evner og avanserte autonome flyegenskaper. R70 opererer effektivt under utfordrende forhold, inkludert høy lufthøyde og sterk vind.

Om det modulære systemet: MVCLS

MVCLS, utviklet av Storm Defence, er et norskpatentert system designet for forsvarsapplikasjoner i tøffe miljøer. Den modulære utformingen muliggjør raske tilkoblings-/frakoblingsoperasjoner, noe som forbedrer tilpasningsevnen og effektiviteten til militær logistikk og operasjoner.

Om Celltech AS

Celltech AS er en del av Celltech Group, en anerkjent leverandør av batteri- og strømløsninger i Europa. Med sterk vekt på bærekraft og kvalitet, leverer Celltech AS førsteklasses produkter og skreddersydde løsninger på tvers av ulike bransjer, inkludert forsvar, medisinsk, robotikk og industrielle OEM-er. ISO-sertifiseringer og bærekraftig produksjonspraksis gjenspeiler selskapets forpliktelse til innovasjon og miljøansvar.

Konklusjon

Celltech AS sin innovative strømløsning for MilCap og MVCLS integrert med Teledyne FLIR SkyRanger R70-dronen representerer et betydelig sprang fremover i taktiske operasjoner. Dette samarbeidet fremhever selskapets dedikasjon til å levere banebrytende, bærekraftige løsninger som oppfyller de utviklende behovene til forsvars- og rettshåndhevelsessektoren.

1 liker