DC/DC-ladere – utvidet sortiment

7356 Macplusrv[1]

Mange opplever utfordringer forbruksbatteriene skal lades – enten det er om bord i en båt, bobil, lastebil eller servicebil. 

De vanligste problemene er at ladingen tar altfor lang tid, eller at batteriene ikke blir fulladet. Løsningen? En robust og pålitelig DC/DC-lader.

Batteriet er den viktigste komponenten i alt elektrisk utstyr. Og for at man skal være trygg på at viktige elektriske systemer og komponenter ikke svikter når man er ute på vannet eller kjører langs landeveien, er det en god idé å investere i en robust lader som ikke bare sikrer at batteriene blir fullt oppladet, men som også forlenger batterienes levetid og sørger for at de fungerer som de skal.

Hvorfor blir ikke batteriet tilstrekkelig ladet?

Forbruksbatteriet er vanligvis koblet sammen med startbatteriet ved bruk av et laderelé eller en batteriisolator. Lange og underdimensjonerte kabler kan skape uønskede spenningsfall, noe som i sin tur forlenger ladetiden betraktelig og fører til at batteriene – og utstyret som er koblet til – ikke får tilstrekkelig strøm for å fungere optimalt.

Moderne, drivstoffeffektive motorer er i tillegg utstyrt med såkalte smart-dynamoer, som i stedet for en konstant strømtilgang leverer en variabel spenning. Etter en kort ladeperiode blir spenningen redusert, noe som svekker batteriets evne til å motta strøm. For biler vil dessuten regenerativ bremsing skape spenningstransienter. Forbruksbatterier som er sammenkoblet på tradisjonelt vis, vil som følge av dette nesten ikke ta imot lading og kan i ytterste konsekvens bli skadet.

Den beste måten å lade et forbruksbatteri på.

Løsningen på problemene nevnt ovenfor, er den pålitelige og effektive DC-DC-laderen Mac Plus fra Mastervolt, som er tilgjengelig i et stort uvalg av spenninger. Mac Plus overvåker forbruksbatteriet, kompenserer for eventuelle spenningsvariasjoner og sørger for rask og trygg opplading ved bruk av sin velutprøvde tretrinnslading.

Mens tradisjonelle løsninger for lading av forbruksbatteriene ofte bruker noen sekunder på å aktiveres, vil Mac Plus-omformeren sette i gang ladingen umiddelbart. Dette er en svært aktuell problematikk i en bil som har smart-dynamo og start/stopp-funksjon, og spesielt i en køsituasjon. I tillegg stabiliserer Mac Plus ladespenningen, noe som skåner batteriet og annet utstyr. Mac Plus er med andre ord batteriets beste venn – som både maksimerer batteriets levetid og sørger for at det alltid er fulladet.

DC-DC-laderen Mac Plus har også en rekke andre smarte fordeler:

 • Vifteløs design for stillegående drift.
 • Passer til åpne syrebatterier, Gel-, AGM- og Li-Ion-batterier.
 • Lader selv helt utladede batterier.
 • Justerbare strøm- og spenningsnivåer for å møte Euro 5-/6-krav.
 • Spenningsstabilisering som beskytter sensitivt utstyr.
 • Fjernstyrt av/på-tilkobling.
 • Mulighet for parallellkobling for å oppnå høyere ladestrømmer.
 • Temperaturkompensering og spenningssensor for optimalt laderesultat.
 • Masterbus-kommunikasjon for intelligent systemovervåking og -automasjon.
 • E-mark-sertifikat for mobile applikasjoner.
 • Robuste tilkoblinger for enklere og sikrere installasjon og raskt oppsett ved hjelp av DIP-switcher.

Nyhet!

Mastervolt utvider sortimentet på denne serien av omformere. I tillegg til CZone-funksjonalitet på alle modellene, utvides sortimentet med modeller som er bi-direksjonale.
Listen over de tilgjengelige modellene er som følger:

ArtikkelnummerBeskrivelseKommentar
081205105Mac Plus 12/12-50 + CZoneUtvidet funksjonalitet
081205205Mac Plus 24/12-50 + CZoneUtvidet funksjonalitet
081205305Mac Plus 12/24-30 + CZoneUtvidet funksjonalitet
081205405Mac Plus 24/24-30 + CZoneUtvidet funksjonalitet
081205505Mac Plus 24/24-50 + CZoneNytt produkt
081203105Mac Plus 48/12-50 + CZone (bi-directional)Nytt produkt
081203205Mac Plus 12/48-15 + CZone (bi-directional)Nytt produkt
081203305Mac Plus 48/24-30 + CZone (bi-directional)Nytt produkt
081203405Mac Plus 24/48-15 + CZone (bi-directional)Nytt produkt

Denne listen vil bli implemtert i den ordinære produktlisten så snart databladene er tilgjengelig.